Korexpo – “A Te történeted, a mi történetünk”

2017. Május 13. szombat
GyermekszemPont Általános Iskola
(2. kerület, Csopaki utca 6.)
A rendezvény fővédnöke: Czeizel Barbara miniszteri biztos

A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) fő célkitűzése 2011. évi megalakulása óta a koraszülésben érintett családok megsegítése, elsősorban információk nyújtásával, illetve a sorstársi közösség erejével.
Ennek érdekében 2012. óta minden évben megrendezzük a Koraszülöttek Világnapját, üzemeltetjük az ország első koraszülött-témájú honlapját, a www.koraszulott.com oldalt, 2015-ben információs füzetet adtunk ki PICi Füzet címmel. Hiszünk a koraszülött-ellátás családbaráttá tételének és az érintett családok mentális támogatásának fontosságában.
“A Te történeted, a mi történetünk” címmel a KORE az idei évben is megszervezi szakmai rendezvényét, a KOREXPO-t.
Ezen az eseményen a koraszülésben érintett családok és a koraszülött gyermekek ellátásával, fejlesztésével foglalkozó szakemberek kerekasztal beszélgetések keretében együtt keresnek megoldásokat az őket érintő kihívásokra, problémákra. Lesz szó a nevelési-oktatási intézmény kiválasztásának speciális szempontjairól, az anyai szorongásokról, félelmekről, a koraapukákat érintő kihívásokról, nehézségekről, sérült gyermekek neveléséről, a szakemberek és a szülők párbeszédének erősítéséről és még sok minden másról.
A gyermekeket játszóházzal és 15 órától Kolompos koncerttel várjuk.

A rendezvény megtekintése ingyenes
Szervező: Koraszülöttekért Országos Egyesület, 6600 Szentes, Honvéd u. 10.
E-mail: info@korexpo.hu; weboldal: http://korexpo.hu; illetve FB event: https://www.facebook.com/events/984437225024243/